Kategorier
Uncategorized

Så stort ansvar man har i en styrelse för BRF

Sitter du med i en styrelse för en bostadsrättsförening  någonstans i Sverige så vet du säkert vilket stort ansvar som hela styrelsen har för bostadsrättsföreningens fastigheter eller har ni bara en fastighet?

Ansvaret handlar ju om att förvalta bostadsrättsföreningens fastighet när man sitter med i en BRF-styrelse. Och ansvaret är kan ibland kännas lite för tungt eller svårt. Man är ju inte mer än människa även om man sitter med i en styrelse för en BRF.

Ansvaret kan man lägga över

Att anlita leverantörer som erbjuder sig att arbeta för bostadsrättsföreningar är ett bra sätt att komma till rätta med det som man själv inte kan. Om ni till exempel ska renovera fönster, så bör ni leta efter en leverantör som både levererar fönster och som också  kan montera fönster. På samma sätt är det med dörrar och fasaden i övrigt. Ska ni renovera fasaderna på fastigheten bör ni alltså anlita hantverkarfirmor som kan åta sig det stora projekt som en hel fasadrenovering innebär.  Och om ni ska renovera fasaden på fastigheten eller fastigheterna och inte gör något åt garageportarna, så blir det en jättestor skillnad mellan de renoverade fasaderna och garageportarna. Här kan du läsa mer om garageportar för BRF:er i Örebro.

Så anlita stora garageportsleverantörer

Det snyggaste är ju ändå att renovera garageportarna i liknande stil som ni renoverar fasaden. Om garageportarna är utslitna så kan ni köpa nya garageportar och sedan be hantverkarna att måla om dem i samma färg som fastighetens fasad. På samma sätt bör ni anlita en leverantör av garageportar som också erbjuder sig att montera de nya garageportarna åt er bostadsrättsförening.