Kategorier
Uncategorized

Så kan fler få bostäder i Stockholm

Hur ska Stockholm kunna växa med bostäder som kan matcha den ökade befolkningen? Förut, bara för några år sedan sade man att det kom en hel busslast med folk som flyttade in varje dag. Hur många går det i en buss? Cirka 30 personer? Med 30 nya Stockholmare varje dag, så är det klart att det fattas bostäder till alla nya Stockholmare.

Allt kan inte bara bli bostäder i Stockholm

Vi vill ju heller inte att Stockholm bara ska bli bostäder. Vi har en väldigt vacker huvudstad, med skärgården runt knuten, nästan var som helst, med parker och lummiga alléer. På vissa håll har vi skogen inpå husknuten, så detta är ju något som alla i Stockholm vill ha kvar. Men var ska alla bostäder byggas? I och för sig växer Stockholm till sin yta allt längre ut. Men det finns ju andra sätt att få fler bostäder, och det är ju så att vi kan konvertera kontor, butiker, lager och gamla fabriker som vi kan konvertera till bostäder.

Lokaler behöver omfattande renovering till bostäder

Det är ju inte så att man bara kan bestämma att en lokal ska bli bostad, utan att renovera om hela lokalen. Istället för ett enda kök, kan det behövas flera olika kök, och det samma för badrum och toaletter. Alla vill kanske inte ha en bostad med rum som ligger efter varandra, förenade med en korridor. Vi vill kanske ha bostäder med variation, och många tycker att en korridor är onödig yta. Och sedan vill vi ha öppna ytor. Så det gäller att anlita rätt hantverkarfirma som kan göra om lokalerna till bostäder. Här kan du läsa om en bra hantverkarfirma som gör lokalkonvertering i Stockholm.