Kategorier
Uncategorized

Många egenföretagare i Stockholm

Är du egenföretagare i Stockholm? I så fall är du verkligen inte ensam om det. I hela Stockholms län finns det allt som allt 300 000 företag och av dem är det många i Södertälje som är egenföretagare. Framför allt inom tjänstenäringen finns det egenföretagare, och bästa har det dessvärre gått för egenföretagare i Norrland under pandemin. De egenföretagare som har arbetat inom kultur och artisteri har drabbats allra värst.

För- och nackdelar vara egenföretagare

Det finns styrkor och svagheter att vara sin egen. Det är en lyx att kunna få bestämma över sin egen arbetssituation samtidigt som det en svaghet att man är så ensam, ensam med resurser, ensam med ansvaret att få företaget bli lönsamt så snart som det kärvar sig på marknaden, och efterfrågan. Ett större företag har ju både större utgifter men samtidigt större ekonomiska muskler att använda under sämre tider.
Det som kan vara en svaghet är att man som sin egenföretagare egentligen ska vara duktig på ”allt” samtidigt som ingen är duktig på ”allt”.

Du måste inte kunna ekonomisk administration

Många kanske är duktiga på att driva sitt företag men är inte lika duktiga på ekonomisk administration. Och det måste man inte vara, det går att lägga över redovisning, bokföring, betalningar av mom och skatter och göra deklarationer på ett företag som kan sådant.

Oavsett om du säljer karameller eller erbjuder dina tjänster som rådgivare för finansiella tjänster, så är det viktigt att ha ordning och reda i det egna företaget. Det gäller framför allt att hålla ordning på dina kunder. Att föra in när du får nya kunder, eller när du tappar någon kund, så kan det vara bra att även föra in information om vilka produkter och tjänster som du har gjort för kunden.

Om du har lyxen att ha väldigt många kunder så att du omöjligt kan hålla reda på dem alla, så finns det utmärkta program som hjälper dig att hålla reda på vad var och en har köpt, vilka tjänster eller produkter som de är intresserade av.

Om du har en e-handel och har köpt en hemsida med produkter som du säljer via, så finns det ett flertal program som håller reda på vad du har sålt till de olika kunderna, vilka produkter som de har tittat på och vilka de är intresserade av. Med informationens hjälp kan du sedan göra olika marknadsföringsinsatser och visa upp de produkter som du vet att de gillar i en reklamkampanj.

Anlita redovisningsbyrå i Södertälje

Det finns redovisningsbyråer som arbetar med att erbjuda redovisning för andra företag och som förstår att företagare har så mycket arbete att de kanske inte hinner med att göra sin egen bokföring. Då kan de ta hand om redovisning, bokföring moms- och skattebetalningar och deklarationer. Ofta kan de också ge goda råd och tips för att förbättra ekonomin i företaget.