Kategorier
Uncategorized

Behöver du en totalentreprenad?

Ska du bygga nytt? Är det så att du står inför att bygga helt nytt, kanske har du köpt en tomt och vill bygga ditt drömhus? Det är bara att gratulera i så fall. Det är ju helt underbart att kunna bygga sitt eget hus och förverkliga drömmen om ett unikt hus som bara är ditt och som är precis som du har tänkt dig. Att flytta in i ett helt nytt hus är otroligt – ingen annan än du har bott i det huset före dig. Dessutom kanske du har fått tag i en bra tomt, och gillar omgivningen, kan det bli bättre?

Det praktiska med att bygga hus

Sedan kommer verkligheten, hur ska du gå till väga när du ska bygga ett helt nytt hus? Ska du köpa ett nyckelfärdigt hus? Det innebär att en leverantör kommer med hela huset i moduler, nästan som när man bygger med lego. Då kan huset stå klart på endast några veckor. Om du bara har beställt skalet, så att säga, alltså bara tak, väggar, fönster och dörrar, så återstår det stora arbetet med att inreda det med golv, innerväggar, köks- och badrumsinredning. Först när allt det är klart; VVS-, elledningar, vägguttag etc. så kan du flytta in.

Vill du hellre bygga ett hus i lösvirke?

Men du kanske vill bygga det själv, och anlita hantverkare? Då är det du som är byggherre, planerar när hantverkarna ska komma och utföra sina tjänster. Det innebär att du måste administrera arbetet så att det går framåt. Du måste planera allt, så att de inte kommer innan arbetet innan de kan utföra sina tjänster, är klart. Varför inte överlåta det till någon annan? Det innebär att du anlitar ett företag som erbjuder totalentreprenad och som i stället handhar alla dokument, hela planeringen och som driver på h